13o

Про господарську діяльність КП «Калуська енергетична Компанія»

  • 2024.04.23 12:57
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
    • Медіацентр "КМТ"
  • 75

22 квітня директор КП «Калуська енергетична Компанія» Петро Шевчук провів пресконференцію. Основне з його виступу щодо господарської діяльності підприємства.

У першому кварталі 2023 року втрати води становили, в середньому, 48% від обсягу підйому води. Проте, на кінець того ж року, цей показник знизився на 3% до рівня 45%. Ця тенденція продовжується і у 2024 році, що свідчить про успішну роботу підприємства у напрямку зменшення втрат. Значна частина цього досягнення пов'язана з ефективними заходами зі зміни водопровідних мереж, які підприємство здійснює власними силами.

Понаднормативні втрати води також зменшилися і залишаються на рівні близько 10%, що свідчить про покращення ефективності управління водопровідною мережею.

З 2021 року значно збільшився обсяг заміни водопровідних мереж. Це свідчить про активізацію Програми заміни та модернізації інфраструктури водопостачання КП “Калуська енергетична Компанія”. Важливо відзначити, що з 2022 по 2024 рік відбувся значний стрибок у заміні водопровідних мереж, що демонструє великий обсяг робіт, проведених в цей період. У 2024 році власними силами КП «Калуська енергетична Компанія» було замінено близько 1257 м водопровідних мереж діаметром від 32-160 мм. На даний час власними силами підприємства здійснюється заміна водопровідних мереж великих діаметрів, для цього придбане необхідне обладнання (вул. Івано-Франківська, 5 Ø 32 мм пе довжиною 43 м, вул. Гната Мартинця Ø 50 мм пе довжиною 212 м, вул. Могильницького Ø 110 мм пе довжиною 374 м, вул. Володимира Великого Ø 160 мм пе довжиною 200 м, вул. Глібова-Мостиська Ø 50 мм пе довжиною 200 м, вул. Українська Ø 50 мм пе довжиною 70 м, вул. Долинська Ø 50 мм пе довжиною 80 м, вул. Євшана Ø 50 мм пе довжиною 30 м, вул. Українська,8а Ø 50 мм пе довжиною 48 м). Підрядні організації для таких робіт не залучаються.

У 2024 році КП «Калуська енергетична Компанія» замінено близько 23 м каналізаційних мереж діаметром 200 мм підрядним способом (вул. Рубчака,13 Ø 200 мм пе довжиною 23 м).

Інвестиційна програма КП "Калуська енергетична Компанія" у 2022-2023 роках була виконана на 100%. Це свідчить про ефективне управління фінансовими ресурсами та успішне виконання інвестиційних проєктів у сфері водопостачання та водовідведення. Заходи Інвестиційної програми фінансуються власними коштами підприємства, які перераховуються на рахунок зі спеціальним режимом використання, з якого фінансуються тільки заходи інвестиційної програми. КП "Калуська енергетична Компанія" щороку, як того вимагає законодавство, погоджує Інвестиційну програму у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, яка має вплив на структуру тарифів.

У зв’язку зі зменшенням обсягу підйому (забору) води, орієнтовно на 30% та обсягу втрат води орієнтовно на 20%, скоротилися витрати на придбання розчину гіпохлориту натрію, суттєво нижче показників попередніх періодів. Через повінь та пориви на мережах водопостачання, після перепідключення магістрального водопроводу у червні-липні 2023 року, витрати гіпохлориту натрію зросли, тому що при підвищенні каламутності води, для її знезараження витрачаються більші дози гіпохлориту натрію. При цьому, загальні витрати на гіпохлорит натрію зменшилися майже вдвічі - орієнтовно на 2 000,00 тис.грн.

Протягом 2021-2024 років КП «Калуська енергетична Компанія» здійснювало перекачування стоків на очисні споруди, проводячи оплату за ці послуги, як з власних коштів, так і коштами місцевого бюджету. По Програмі підтримки фінансування здійснювалося тільки за оплату очищення атмосферних опадів, які не включені до тарифу з централізованого водовідведення.

В міжопалювальний період 2022 року проведено реконструкції котелень на вул. Й. Сліпого (мікрорайон Хотінь), на вул. Біласа і Данилишина та на б-рі Незалежності, шляхом заміни старих котлів, що експлуатувалися понад 20 років, на економічні, сучасні котли оптимальної потужності.

Підприємство здійснило нарахування за самовільне приєднання до мереж централізованого водопостачання і водовідведення на суму майже 800 тис.грн. Така діяльність сприяє збільшенню фінансових ресурсів підприємства та покриттю витрат на розвиток і підтримку інфраструктури водопостачання й водовідведення. Це також покращує безпеку та надійність комунікаційної інфраструктури, оскільки дозволяє підтримувати необхідний рівень навантаження на мережі та вчасно вживати заходів щодо їх розвитку та модернізації.

Пресконференцію директора КП «Калуська енергетична Компанія» Петра Шевчука можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=MCZqpLY_N2c

Інші новини