0o

Про дотримання Правил розміщення зовнішньої реклами на території Калуської громади

  • 2022.11.08 15:56
    • Архітектура
  • 396

Інформуємо, що засади рекламної діяльності в Україні, регулювання відносин, що виникають у процесі виробництва, розповсюдження та споживання реклами регламентовано: Законом України «Про рекламу», Законом України «Про місцеве самоврядування», Законом України «Про благоустрій населених пунктів», Типовими правилами розміщення зовнішньої реклами, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 року № 2067, Правилами розміщення зовнішньої реклами на території Калуської міської територіальної громади», затверджених рішенням виконавчого комітету міської ради від 27.04.2021 із змінами від 27.09.2022.

Розміщення зовнішньої реклами на території Калуської міської територіальної громади проводиться на підставі дозволів, що надаються виконавчим комітетом міської ради.

Рекламні засоби забезпечуються маркуванням із зазначенням на каркасі рекламного засобу найменування розповсюджувача зовнішньої реклами, номера його телефону, дати видачі дозволу та строку його дії.

Просимо розповсюджувачів зовнішньої реклами привести рекламні засоби у відповідність до вимог Типових правил розміщення зовнішньої реклами, Правил розміщення зовнішньої реклами на території Калуської міської територіальної громади (забезпечити маркуванням) до 01.12.2022 року.

У разі невиконання цієї вимоги робочим органом буде подано інформацію в головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, як спеціально уповноваженому органу виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів.

Нагадуємо, що відповідальність за технічний стан рекламних засобів, порушення вимог техніки безпеки під час розташування та експлуатації рекламних засобів несе розповсюджувач зовнішньої реклами згідно із законодавством.

Відповідно до ст.27 ЗУ «Про рекламу» особи, винні у порушенні законодавства про рекламу, несуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну та кримінальну відповідальність.

 



Інші новини