11o

Про декретні виплати у зв’язку з вагітністю та пологами у 2024 році

  • 2024.01.30 15:45
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 313

30 січня 2024 року, у рамках роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації СП “Пологовий будинок” КНП “Калуська ЦРЛ”, у межах реалізації проєкту “Спільно. Соціальні послуги”#, соціальним менеджером Василиною Кашівською спільно з начальником відділу соціальних допомог управління соціального захисту населення Калуської міської ради Світланою Млиниською, було проведено тематичне заняття для майбутніх матусь на тему: “Декретні виплати у зв’язку з вагітністю та пологами у 2024 році”.

         В ході проведення заходу, присутні мали змогу отримати вичерпну інформацію щодо особливостей оформлення декретної відпустки та декретних виплат, процедури призначення державної соціальної допомоги при народженні дитини. Майбутніх матусь ознайомили з сумами виплат у 2024 році та постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. № 1751, в якій йдеться про здійснення контролю за цільовим використанням державної допомоги при народженні дитини, шляхом проведення вибіркового обстеження окремих сімей працівниками центру соціальних служб.

         Як зазначила Світлана Млиниська, допомога при народженні дитини цьогоріч призначається у розмірі 41 280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10 320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами (860 грн. на місяць) у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Грошова компенсація вартості одноразової натуральної допомоги "Пакунок малюка" (бебі бокс) становить 7 689 грн.

        На завершення, вагітні жінки отримали підгузники для майбутніх немовлят, у рамках проекту “СПІЛЬНО“.

         Нагадуємо. що #Проєкт «СПІЛЬНО. Соціальні послуги»*, впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО “Соціальна синергія”, Громадська організація “Дніпровська ліга соціальних працівників”, Громадська організація “Всеукраїнська організація “Клас”

        Запрошуємо всіх майбутніх матусь до участі у заняттях та до подальшої активної СПІЛЬНОЇ взаємодії!

Інші новини