10o

Про безпечне середовище для навчання дітей говорили у Калуші педагоги шести громад

  • 2023.12.27 15:35
    • Громада
    • Освіта
  • 193

   27 грудня у Калуші відбулась фінальна зустріч в рамках проєкту «Про.Спільноти: безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей», який реалізується Центром інноваційної освіти «Про.Світ» за підтримки програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

   Про творення безпечного освітнього простору в екстремальних умовах сьогодення говорили представники шести територіальних громад: Брошнів-Осадської, Верхнянської, Войнилівської, Долинської, Новицької і Калуської. Загалом проєктом, який стартував у жовтні, було охоплено 738 педагогів із 41 закладу загальної середньої освіти. І реалізовували його працівники КУ "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Калуської міської ради". Тренерами виступили: директорка установи Наталія Пукіш, психологиня Іванна Гриців, консультанти Іванна Валько та Світлана Раскевич. До фінальної зустрічі долучились керівники управлінь та відділів освіти, директори навчальних закладів та центрів професійного розвитку педагогічних працівників, інспектори Калуського РУ ГУ ДСНС, лідери учнівського самоврядування.

   Учасників зібрання привітала заступниця Калуського міського голови Надія Гуш. Вона, зокрема, зазначила: «Безпечне середовище – це не лише укриття. Це дуже широкий спектр чинників: здорове харчування, пожежна безпека, аптечки, дотримання будівельних норм, капітальні і поточні ремонти, технічний нагляд тощо. Створити безпечне середовище без фінансів – неможливо. І ми, як посадові особи, маємо забезпечити ці кошти у кошторисі... Також співпрацюємо в цьому напрямку з благодійниками», - наголосила кураторка освітньої галузі Калуської територіальної громади.

     В ході зустрічі відбулись дві панельні дискусії: «Безпека дитини: хто відповідальний?» і «Хто такий безпечний дорослий?» Присутні акцентували на різних компонентах безпечного освітнього середовища (психологічному, фізичному, інформаційному), з’ясовували рівні відповідальності різних гравців на полі забезпечення безпеки в освітньому просторі, опрацьовували й відпрацьовували алгоритми дій у випадку різних надзвичайних ситуацій, креативно презентували напрацювання щодо компонентів безпеки. На завершення 62 учасники проєкту з усіх шести громад, які пройшли 20-годинний цикл тренінгів, отримали сертифікати про курс та комплекти навчальних подарунків для свої закладів. Кординатором заходу виступила директорка ЦПРПП Наталія Пукіш.

Інші новини