20o

У Калуші для дітей, які постраждали від воєнних дій, вкотре провели релаксаційні вправи та рухливі ігри

  • 2023.09.14 16:45
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 269

    14 вересня працівники мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, яка діє при Калуському міському центрі соціальних служб, спільно з працівниками Центру вкотре здійснили візит до прихистку «Теремок».

  Тут із дітками з категорії внутрішньо переміщених візитери провели рухливі ігри, арт-терапевтичні техніки, релаксаційні вправи – для організації їхнього дозвілля, формування згуртованості, налагодження міжособистісних стосунків та ненасильницького спілкування.

   Однак, сьогодні на запит мешканців шелтеру фахівці приїхали також і для того, аби скласти акти оцінок потреб сімей, в яких виховуються діти – з метою встановлення статусу «дитини, постраждалої від воєнних дій та збройних конфліктів». Адже даний формуляр є одним із основних документів, які батькам необхідно подати до служби у справах дітей, де орган опіки і піклування й надає зазначений статус.

   До інформації: Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову від 05.04.2017 р. №268 «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів».

  Нагадуємо, що у Калуській територіальній громаді, за підтримки UNFPA, уряду Canada та БФ «Батерфлай», працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства. Контактний номер телефону: 067 600 31 46; адреса: м. Калуш, вул. Героїв України, 9а.

Інші новини