14o

Привітання міського голови Андрія НАЙДИ з Днем Конституції України

  • 2023.06.28 11:03
    • Актуально
    • Громада
  • 254

????????28 червня в Україні відзначають День Конституції. Цього дня 27 років тому Верховна Рада 315-ма голосами ухвалила Основний Закон країни, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов’язки громадян.

Український конституціоналізм має глибоке історичне коріння. Опублікована у 1710 році Конституцію гетьмана Пилипа Орлика за оцінками істориків, вважається однією з перших конституцій у світі!

В Основному Законі закріплений суверенітет Української держави над всією її територією, яка є недоторканною. А захист цього суверенітету і територіальної цілісності є найважливішою функцією держави і справою всього Українського народу. Дієвість цієї норми Конституції українці демонструють на практиці вже майже десять років, боронячи батьківщину від російської агресії.

Віримо, що вже скоро ми, наші діти й онуки зможемо жити, як прописує наш Основний Закон, – у правовій, справедливій, демократичні, суверенній і незалежній державі.

Переможемо!

????????Слава Україні!

З повагою – міський голова Андрій НАЙДА

Інші новини