31o

Прийнято закон щодо верифікації відомостей про пацієнтів

  • 2023.07.03 15:33
    • Охорона здоров'я
  • 244

29 червня Верховна Рада України прийняла у другому читанні проєкт Закону України № 9272 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо верифікації відомостей про пацієнтів.

Закон унормовує питання верифікації даних між електронною системою охорони здоров’я та Єдиним державним демографічним реєстром, Державним реєстром актів цивільного стану (ДРАЦСГ)та Державним реєстром фізичних осіб – платників податків.

Національна служба здоров’я України завжди здійснювала верифікацію даних про пацієнтів в електронній системі охорони здоров’я. В тому числі вже реалізовані заходи щодо верифікації даних з ДРАЦСГ щодо померлих осіб, а також з Державним реєстром фізичних осіб – платників податків.

Новий закон розширює можливості верифікації даних про пацієнта. Зокрема дозволить автоматизувати процеси верифікації та використовувати більшу кількість реєстрів і інформації для верифікації. Це мінімізує технічні помилки та спроби маніпулювати даними в електронній системі охорони здоров’я.

Здійснення зазначених заходів, покращити якість даних про пацієнтів. А також якісні дані дозволять державі ефективно оплачувати медичні послуги.

Процедура відбуватиметься з дотриманням вимог Закону України «Про захист персональних даних

НСЗУ Національна служба здоров'я України

Інші новини