19o

У Калуській громаді офіційно відкрито перший прихисток для мешканців, які змушені були покинути власні домівки через війну

  • 2022.11.11 15:57
    • Актуально
    • Participation in grant projects and programs (Участь в грантових проектах)
    • Старостинські округи
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 574
Сьогодні, 11 листопада, важливий день для нашої громади – офіційно відкрито перший прихисток для мешканців, які змушені були покинути власні домівки через війну.
   Приміщення облаштоване для 29 ВПО з незахищених верств населення, серед яких діти, позбавлені батьківського піклування, особи з інвалідністю, матері з дітьми, одинокі люди.
   Це масштабна праця величезної кількості благодійників, яких об’єднали основні донори - БО «Благодійний фонд MoveUkraine ". Завдяки значному фінансуванню благодійника Яна Лундіна було здійснено ремонт на загальну суму понад 3 млн грн.
  До облаштування прихистку долучилися міжнародні донори та підприємтсва, серед них: ТзОВ «GOODVALLEY Україна»(техніка, холодильник, мікрохвильові печі, порохотяг, плита електрична, електрочайники, мультиварки); Міжнародна організація з міграції (будівельні матеріали, сантехніка), Уряд Словаччини, USAID, ECHO; БФ «Рокада» (побутова техніка, матраци) при сприянні партнера – Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців; Міжнародна благодійна гуманітарна організація «Terre des hommes» (постільна білизна); «Асоціація розвитку ОТГ Прикарпаття» (предмети довгострокового користування).
  Силами Калуської громади налагоджено координацію роботи з донорами, а саме головним спеціалістом міської ради Мар’яною Думенко. Також здійснено профілювання дороги та засипку її щебенем.
  Подяка й приватним підприємцям, які долучилися до створення затишку в прихистку: салону штор «Фіранка», МФ «Гойдалка».
  Особливі слова подяки старості Василю Булавинцю та мешканцям с. Мостище, які активно допомогали, чим могли.
  На цьому подружжя Патриція і Джон Шморгун та їх друзі Енді Кузіч, Ден Енгл та й вся команда «Move Ukraine» не зупиняється.   На черзі – наступний прихисток у Калуші. Наша безмежна вдячність ВАМ за таку потрібну справу для українців, які втратили своє житло через війну з росією!
Переможемо!
Інші новини