33o

Творчі напрацювання калуських школярів визнані найкращими на обласному конкурсі

  • 2024.02.19 14:50
    • Громада
    • Освіта
  • 125

«Смійся, лютий враже! Та не дуже, бо все гине, ̶ Слава не поляже…» - саме ці слова Тараса Шевченка стали епіграфом до Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості. Нещодавно відбувся ІІІ (обласний) його етап. 

І всі чотири роботи, які було подано від закладів освіти Калуської громади, було високо оцінені членами журі.

Перемогу в номінації «Література» в жанрі публіцистики здобула учениця 7 класу Калуського ліцею №4 Каріна Корвацька (учитель Уляна Дребот), запропонувавши одкровенні монологи з татом «Стань вічною усмішкою на моєму обличчі» (щоденник дівчинки, у якої більше ніколи не буде тата). 

Високо оцінили члени журі й збірку поезій «Почуття незламних», автором якої є учениця 11 класу Калуського ліцею імені Дмитра Бахматюка Софія Паращак (учитель Ольга Сербін), яка теж стала переможницею.

Оповідання «Листівка для захисника, або Мій янгол носить форму ЗСУ», яке написав учень 7 класу Калуського ліцею №2 Роман Хамуляк (учитель Наталія Пасєка) відзначено за оригінальність викладу й розкриття проблеми.

У номінації «Історія України та державотворення» переможницею визнано роботу «Жили з Україною і для України»Тетяни Павлюк, учениці 7 класу Калуського ліцею №1, учитель Оксана Німак. Школярка представила локальне дослідження історії розвитку освіти в Калуші у ХІХ-ХХ ст.

Вітання учням та їх наставникам! Побажання успіхів у наступному етапі конкурсу.

Інші новини