16o

Два калуські ліцеї ввійшли до ТОП-200 шкіл України за результатами НМТ 2023 року та в трійку закладів області

  • 2024.01.15 17:05
    • Освіта
  • 100

    Оприлюднено рейтинг закладів загальної середньої освіти України за підсумками НМТ 2023 року, складений інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua».

   Калуський ліцей ім. Дмитра Бахматюка посів 61 сходинку в загальноукраїнському рейтингу з рейтинговим балом 142.4 (найвищий -157.5). На 113 місці – Калуський ліцей №10, в якого рейтинговий бал - 139.6. У рейтингу шкіл Івано-Франківської області у 2023 році за результатами НМТ ліцей ім. Дмитра Бахматюка на ІІ місці, Калуський ліцей №10 посів ІІІ сходинку. "Для укладання рейтингу загальноосвітніх закладів використано результати національного мультипредметного тесту, отримані випускниками шкіл у 2023 році. Специфікою цьогорічного рейтингу є те, що учасники проходили тестування в умовах воєнного стану. Відтак, замість традиційного зовнішнього незалежного оцінювання, випускники проходили національний мультипредметний тест (українська мова, математика, предмет на вибір). Національний мультитест було проведено у формі компʼютерного тестування з використанням лише завдань із закритою формою відповіді.

   Під час проходження НМТ учасники стикалися з деякими ускладненнями, як-от переривання тестування через повітряну тривогу або технічні труднощі, повʼязані з кібератаками на систему національного мультитесту. Однак, за повідомленнями Українського центру оцінювання якості освіти, усі ці труднощі було подолано, і всі учасники отримали свої результати", - йдеться у статті https://osvita.ua/school/rating/89947/?fbclid=IwAR1WNB6qRWTUaRGd3C_NMcV_FJcGb1PgmgRbVMZ0SzDAStm5WyFcUNneM2Q#google_vignette

Інші новини