18o

Крони дерев обрізають для безпеки громадян і здоров’я рослин

  • 2024.02.05 10:45
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 75

 У громаді триває обрізка крон дерев. Роботу під час ранкового об’їзду 5 лютого оглянув міський голова Андрій Найда.

— Відрадно, що після таких вітряних днів вулицями громади майже не спостерігається зламаного гілля. Водночас, все ж таки одне дерево біля заправки ОККО було пошкоджене, — констатував Андрій Найда. — Ця ділянка перебуває на обслуговуванні Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області. І про цей факт ми їм повідомили.

Обрізка дерев часто викликає неоднозначне ставлення громадян. Комунальники ж наголошують, що вона необхідна. У першу чергу — із міркувань безпеки: навіть при найменшому вітрі суха чи аварійна гілка може впасти, пошкодити майно чи травмувати людину. Також це важливо для регенерації рослин.

Торік у громаді видалено 75 дерев. Ще на 3148 здійснили формувальну обрізку: 1168 дерева –висотою більше 5 метрів. І видалення, і обрізка дерев, зазначають у КП «Калушавтодор», відбуваються тільки згідно з актами комісії з визначення стану зелених насаджень.

Дбають у громаді і про відтворення рослинності: за 2023 рік висадили 870 дерев, а також 930 кущів.

Роботу калуських комунальників позитивно оцінили закордонні фахівці. У грудні минулого року нашу громаду відвідав керівник польського Інституту Дерева, доктор лісівничих наук Пйотр Тишко-Хмельовець. Тоді гостя вразили дуби, що ростуть на вулиці Ковжуна поряд із фаховим коледжем культури і мистецтв. Дерева, яким більше, ніж 100 років — дуже міцні. А це є додатковим свідченням правильного догляду. 

Дякуємо КП «Калушавтодор» за таку потрібну роботу, а мешканцям за розуміння.

Інші новини