20o

Про заклади Калуського Музейно-виставкового центру — на сторінках унікального альманаху

  • 2024.07.24 13:44
    • Громада
    • Культура
  • 26

Інформація про музеї Калуської громади розміщена у краєзнавчо-музейному, мистецькому альманасі «Музеї і галереї».

У виданні можна знайти інформацію про Краєзнавчий музей Калущини, Меморіальний музей «Калуська в'язниця», криївку «Черемоша», Виставкову залу і Музей-оселю родини Івана Франка. Матеріали для альманаху підготували наукові співробітники комунального закладу «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради» Іван Тимів, Людмила Андрійчук, Дарія Ониськів і зберігачка фондів Виставкової зали Галина Турчик. Упорядники виділили для калуських музеїв і виставкової зали 18 сторінок цього видання: із 21-ї по 38-у.

Альманах видають Товариство письменників і журналістів ім. Івана Франка, Обласна організація Національної спілки краєзнавців України, Історико-меморіальний музей Олекси Довбуша і Літературний музей Прикарпаття. Видання є унікальним, адже немає аналогів. Єдиним виданням з музейництва в Україні є журнал «Музеї України», а «Музеї і галереї», чи не першою ластівкою із висвітлення музейно-виставкової тематики на регіональному рівні і саме на Прикарпатті.

Презентація чергового, четвертого, номеру альманаху відбулася минулого тижня в Історико-меморіальному музеї Олекси Довбуша. Калуські музеї представляла заступниця директора Музейно-виставкового центру Леся Кирилович. 

Із альманахом можна ознайомитися в Краєзнавчому музеї Калущини, «Калуській в'язниці» і в Музеї-оселі родини І. Франка у Підгірках.

Інші новини