5o

Відбулася презентація 1 та 2 томів творів Степана Ленкавського «Український націоналізм»

  • 2022.11.18 09:32
    • Громада
    • Культура
  • 262
17 листопада у Калуській центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулася презентація 1 та 2 томів творів Степана Ленкавського «Український націоналізм» упорядником істориком, доктором політичних наук, головою Івано-Франківської обласної ради Олександром Сичем. І відсутність електропостачання не стало на заваді проведенню важливого заходу.
????До книг увійшли невідомі широкому загалу праці головного ідеолога та провідника ОУН. Перший том вміщує праці Степана Ленкавського з історії українського націоналізму. Деякі містять її виклад, інші були написані в процесі діяльності ОУН. Багато із запропонованих матеріалів мають характер внутрішньої аналітики. Вони виявлені в закордонних архівах ОУН і друкуються вперше.
Праці, що становлять ідеологічну та філософську частину творчості автора Декалогу українського націоналіста ввійшли до другого тому творів. Вони охоплюють вплив діяча на становлення світоглядних основ ОУН, виховання та політичну освіту її членів, формування внутрішньоорганізаційної системи вишколів, протиборство з більшовицьким колоніальним режимом та ін.
✔️Олександр Максимович зазначив , що важливо, пізнаючи український націоналізм, читати твори Степана Бандери, такі збірки як “Євген Коновалець та його доба”, праці Степана Ленкавського, який був співтворцем та ідеологом ОУН й інших.
Інші новини