15o

В залі засідань виконкому відбулася пресконференція та вручення відзнак організаторам та учасникам прощі громади Калущини до Чудотворної ікони Матері Божої на Ясній Горі в Гошеві та фестивалю «Під покровом твоїм, Богородице»

  • 2021.09.28 10:33
    • Громада
  • 1839

Сьогодні у залі засідань виконавчого комітету відбулася коротка пресконференція за результатами проведеної 25 вересня 2021 прощі громади Калущини до Чудотворної ікони Матері Божої на Ясній Горі в Гошеві та духовного фестивалю «Під покровом твоїм, Богородице» та відзначення організаторів і благодійників, які долучилися до проведення та організації цих подій.

Міський голова Андрій Найда подякував усім тим, хто долучився до підготовки та проведення прощі, та зауважив, що лише спільними зусиллями вдалося провести захід на високому організаційному рівні.

Настоятель Української Греко-Католицької церкви Святого Андрія Первозванного отець Микола Крушец подякував керівництву міської ради за допомогу у проведенні прощі, зокрема за медичне забезпечення, а також забезпечення порядку, інформаційну та фінансову підтримку та вручив  першому заступнику міського голови Мирославу Тихому копію Чудотворної ікони Матері Божої.

А перший заступник міського голови Мирослав Тихий висловив слова вдячності від себе особисто та ігумена Гошівського василіянського монастиря отця Мар'яна Гробельного старостам та мешканцям сіл громади, які також долучилися до проведення заходів згаданих подій.

Після завершення пресконференції, за сприяння у проведенні та організації прощі громади до Чудотворної ікони Матері Божої у Гошеві, подякою міського голови були нагороджені:

  • настоятель церкви Святого Андрія Первозванного УГКЦ отець Микола Крушец;
  • приватний підприємець Василь Василів;
  • голова Наглядової ради ТзОВ «ЄВРО-АВТО-БАН» Володимир Банах.

За активну благодійну діяльність удостоєні Грамотою подяки, визнання, похвали та благословення Господнього Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Володимира Війтишина: Роман Павлів, Алла Терещенко, Роман Волков, Володимир Кузик, Марк Кравчук, Михайло Щупак, Ярема Рудик.

Усім старостам старостинських округів за активну участь у проведенні прощі та духовного фестивалю було вручено ікони, як символи заступництва та покрову у добрих справах і намірах.

Наприкінці зустрічі директор комунального закладу «Палац культури «Мінерал» Алла Терещенко висловила вдячність усім тим, хто долучився до проведення заходу, - священнослужителям територіальної громади за їх благословення та духовну підтримку на єднання й очищення.

Інші новини