10o

Представники Калуської міської ради знайомилися з досвідом польських міст у впровадженні складових сталої міської мобільності

  • 2023.05.03 14:33
    • Громада
    • Економіка
  • 236

Нещодавно, у квітні місяці в рамках реалізації проєкту «SUMCITYNET: міста за покращення доступності і кліматично-сталу міську мобільність», що реалізовує ГО «Форза» у партнерстві з Ужгородською міською радою та Агенцією регіонального розвитку Жешува, Тетяна Сеньків – заступниця начальника управління - начальник відділу підприємництва та грантів управління економічного розвитку міста Калуської міської ради взяла участь у триденній навчальній поїздці до польських міст Сянок (Sanok), Кросно (Krosno) і Жешув (Rzeszów).

Учасники поїздки, а саме: представники органів місцевого самоврядування Львівщини, Волині, Закарпаття, Франківщини набирались досвіду у впровадженні складових сталої міської мобільності. У місті Саноку відбулася зустріч з бургомістром Томашем Матушевським, екскурсія містом, відвідини муніципальної автостанції.

В місті Кросно відбулася зустріч з президентом міста Пьотром Пржитоцьким, відвідини інкубатора підприємництва та музею скла. У місті Жешуві учасники поїздки ознайомились з презентацією в Urban Lab Rzeszów, відбулася екскурсія містом на електротранспорті (велопарковки, "розумні" зупинки, станція зарядки електротранспорту), а також відвідали підкарпатський центр науки Ігнація Лукасевича ("Łukasiewicz").

Також на запрошення ГО «Форза» та з метою підготовки громад Івано-Франківської області до організації та участі у Європейському тижні мобільності Василь Скурчанський – начальник відділу транспорту управління економічного розвитку міста взяв участь у інформаційному семінарі, який теж відбувався в рамках реалізації вищевказаного проєкту.

В ході семінару обговорили основну мету, цілі та заходи, які можна проводити, партнерство в проведенні Європейському тижні мобільності 2023, а також як долучились до цієї ініціативи. Для налагодження побратимських відносин надіслано лист – запрошення про співпрацю та інформацію про Калуську міську територіальну громаду президенту міста Кросно Пьотру Пржитоцькому.

Інші новини