Працівники органів місцевого самоврядування пройшли навчання щодо посилення стійкості до шкідливих інформаційних впливів під час війни

  • 2023.02.28 14:14
    • Громада
  • 272

Однією зі складових війни є боротьба на інформаційному фронті, яку агресор дуже активно застосовує.

    Сьогодні дуже важливо бути обізнаним, сприймати, розповсюджувати тільки ті повідомлення, які є правдивими, користуватися перевіреними офіційними джерелами інформації.

    28 лютого в Концертному залі 22 працівника структурних підрозділів Калуської міської ради взяли участь у тренінговій сесії «Як бути стійкими до дезінформації під час війни?», яка проводилася в рамках програми для представників органів державної влади та місцевого самоврядування «Посилення стійкості та протидії дезінформації під час війни».

   Андрій Фендик, регіональний координатор у Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській областях, зазначив, що проект для працівників органів місцевого самоврядування діє вже півтора року.

   Програму розроблено експертами міжнародної організації IREX (Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів) за підтримки Посольства Великої Британії в межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність».

  Учасники тренінгу на практичних вправах вчилися розрізняти фейки, маніпуляції, клікбейти тощо. Отримані знання сприятимуть формуванню стійкість до дезінформації, допоможуть ідентифікувати шкідливі інформаційні впливи та уникати їх.

Інші новини