14o

В селі Голинь відбувся фестиваль духовної музики «З вірою в Бога та Перемогу»

  • 2023.10.09 09:42
    • Актуально
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 139

На благодійному фестивалі «З вірою в Бога та Перемогу» голиняни зібрали 60 тис. грн.

  Вже вдруге впродовж року в с. Голинь відбувся фестиваль духовної музики «З вірою в Бога та Перемогу». Цього разу дійство було приурочене 5-й річниці освячення місцевого храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ. На пропозицію об’єднатися у духовних піснеспівах відгукнулися 20 творчих колективів із сусідніх територіальних громад: Долинщини, Рогатинщини, Тисмениці, Брошнів-Осадської, Новицької, Рожнятіської. Калуську громаду представляли колективи ПК «Мінерал» та ПК «Юність», окремі солісти з народних домів с. Боднарова, Голиня та ж/м «Підгірки». Серед колективів – народний оркестр народної музики «Струни Прикарпаття», народний ансамбль народної пісні і танцю «Прикарпаття», народний фольклорно-етнографічний колектив «Доленька», Зразкова вокальна студія «Ліра», камерний хор «Тавор» та ЗТП «Гармонія» центру художної творчості дітей, юнацтва та молоді.

  Кожен колектив отримав подяку від міського голови Андрія Найди, які вручила його заступниця Надія Гуш. А також вервички, свічки, вимпела, календарі та солодкі подарунки від меценатів.

  Фестиваль, який заснований голинянами, маючи власний логотип та атрибутику, став не тільки традиційним у духовній музиці, а й у благодійності. Адже організаторам завдяки небайдужим мешканцям вдалося зібрати 60 тис. гривень. Кошти буде передано на встановлення Меморіалу Слави загиблих Героїв – місця вшанування пам’яті жителів с. Голиня, які загнули в російсько-українській війні.

Інші новини