22o

У селі Боднарів у церкві Введення в Храм Пресвятої Богородиці УГКЦ презентували відеофільм про чоловічий вертеп - напрацювання, які допоможуть зберегти та увіковічити народні звичаї та традиції Калущини

  • 2023.02.15 15:20
    • Культура
  • 264
   15 лютого міський голова Андрій Найда спільно із заступницею Наталією Кінаш та керуючим справами виконавчого комітету Олегом Савкою вручили подяку та сертифікат чоловічому вертепові, його керівникові Миколі Дрогомирецькому за збереження традицій, які повинні жити.
   Очільник міста висловив слова вдячності всій громаді с. Боднарова, старості Олегові Драгомирецькому за єдність та вагому допомогу нашим захисникам!
  Сьогодні учасники вертепу були вже у вишиванках, але незмінно лунав їх потужний голос. Адже завершили дійство спільним виконанням «Ой лузі червона калина» та Гімном України під троїсті музики. Україна має славний рід!
   Після богослужіння продемонстрували відео фільм, який буде передано для розгляду на занесення чоловічого вертепу с. Боднарів до обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України. Кожна праця має бути пошанована, а українські обряди – продовжуватися у наступних поколіннях.
Інші новини