28o

Для Калуського ліцею №3 облаштовують укриття

  • 2024.07.17 10:17
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
    • Освіта
  • 31

17 липня під час ранкового об’їзду міський голова Андрій Найда оглянув хід робіт в укритті, яке облаштовують для Калуського ліцею №3. 

Приміщення освітнього закладу так було збудоване, що укриття там не передбачалося. Більше того, у ліцеї навіть немає належного підвального приміщення, яке б відповідало нормам перебування там дітей.

Два роки, завдяки домовленостям із керівництвом одного з ОСББ та ПП Кузиком Володимиром Івановичем, у часі повітряних тривог школярі мали де перебувати. Проте, такі заходи супроводжуються низкою незручностей як для шкільної родини, так і для підприємця.

Забезпечити безпечні умови перебування дітей під час повітряної тривоги – пріоритет. Тому почали облаштовувати укриття для учнівсько-педагогічного колективу ліцею №3 на вул. Дзвонарській.

Рішенням депутатів на пленарному засіданні Калуської міської ради були виділені кошти в сумі 1 млн 585 тис. грн на заходи із облаштування укриття. Були проведені відкриті торги, у результаті яких укладено угоду з переможцем-підрядником на суму 1 млн 145 тис. грн. Тобто, частину коштів, хоч і невелику, вдалося зекономити та буде спрямовано на виконання ремонтних робіт житлового фонду.

Розпочаті ремонтні роботи планують завершити до початку нового навчального року.

«Нарешті проблема з відсутністю укриття для учнів та вчителів Калуського ліцею №3 буде вирішена. Безпека мешканців – справа пріоритетна. Дай Бог, щоб більше нікому не довелося спускатися в укриття, і ця війна нарешті закінчилася! Віримо в це, але продовжуємо створювати безпечні умови у громаді», - зазначив міський голова Андрій Найда.

Інші новини