20o

П‘ЯТНИЦЯ. РОБОТА В СЕЛІ ТРИВАЄ. МОСТИЩЕ.

  • 2021.12.17 17:42
    • Старостинські округи
  • 427
Село Мостище одне з перших, яке приєдналося до Калуської громади. За чисельністю мешканців – це найменший старостинський округ. Але відрадно, що ця невелика громада є вельми згуртованою та активною. А місцеві підприємці завжди долучаються до розвитку села, створення комфортних умов для його мешканців.
   Про стан справ власне у цьому селі говорили керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів виконкому на виїзній нараді під головуванням першого заступника міського голови Мирослава Тихого.
   Насамперед староста Василь Булавинець підвів підсумки першого року спільної роботи в окрузі. Закцентував увагу як на позитивах, так і на проблемах.
Вдалося чимало, громада відчуває розвиток.
   Що найбільше турбувало мостищан – так це збереження школи. Але на сьогоднішній день реорганізація закладу освіти у філію Калуського ліцею №10 дають хороші результати: всі діти, що головне, охоплені якісним навчанням. Вирішено питання довезення учнів 5-9 класів у опорний заклад освіти і назад, у Мостище (з наступного півріччя вже буде курсувати шкільний автобус).
 Обговорювали питання розвитку культури, забезпечення мешканців медичними послугами.
 Перший заступник міського голови проаналізував видатки бюджету громади, які були спрямовані цього року на округ. Загальна сума, враховуючи освітню субвенцію, становить 3 570 319 грн.
  Окреслив перспективи і на 2022 рік, зауваживши, що акцент треба зробити на розчищенні русел річок, розвитку інфраструктури тощо.
  Після наради перший заступник міського голови Мирослав Тихий разом з колегами відвідали філію школи та ФАП.
Інші новини