20o

У народному домі села Сівка-Калуська відбулась презентація книжки поета Василя Олійника "Іду селом, в віконця його стукаю"

  • 2021.12.12 19:05
    • Актуально
    • Громада
    • Культура
  • 417

 Написати книгу про рідне село було бажанням не тільки письменника, журналіста та історика, але й простої людини, якій воно дороге й любе з дитячих літ.

   Василь Олійник ніколи не забував про своє село. Але, на жаль, його життя обірвалося, а книга так і не була надрукована, залишалася написана рукою на папері. Тільки завдяки натхненній і важкій праці небайдужих громадян усі написані рядки були прочитані, перенесені в електронний варіант, а згодом і видані.

   До виступу були запрошені представники влади територіальної громади, депутати обласної та міської рад, небайдужі жителі, які долучились до друку збірника. Перший заступник міського голови Мирослав Тихий привітав усіх присутніх та наголосив на цінності даної збірки, у якій подано історичні довідки, місцеві фольклорні матеріали, пов’язані і з життям і побутом сівчан, спогади старожилів про важкі воєнні та повоєнні роки, розповіді про відомих людей села. Книга видана частково за кошти місцевого бюджету та за допомогою спонсорів. Василь Олійник горів бажанням видати книжку про своє рідне село, про Сівку-Калуську, яку любив безмежно, яку так ніжно, так душевно, так любо оспівував у своїх творах.

Інші новини