17o

Відверті розмови про вічне – у молодіжному християнському центрі

  • 2023.12.04 09:25
    • Культура
  • 88

     Уже четвертий місяць при палаці культури «Мінерал» функціонує молодіжний християнський центр.

  Наприкінці серпня за підтримки БО «Платформа соціальних змін» активісти благодійного фонду «Карітас», що діє на Парафії Св. Андрія Первозванного УГКЦ м. Калуша, зреалізувавши проєкт із соціального підприємництва, облаштували в «Мінералі» благодійну піцерію і молодіжний центр.

   Відтоді простора, комфортна локація стала місцем проведення численних цікавих змістовних занять. Молодь «Карітасу» (а серед них є і люди з інвалідністю) приходить сюди, щоб послухати мудре слово наставників, щоб підтримати один одного, разом попрацювати, поговорити про наболіле, побути в безпечному просторі. Це чудова можливість провести час з користю, навчитися чогось нового в ході різноманітних майстер-класів та зарядитись позитивними емоціями.

   Радо приймають у християнському центрі не лише молодь. Так, днями на відверту розмову зі священником - отцем Миколою Крушецем - прийшли пенсіонери, слухачі університету ІІІ віку, що діє при територіальному центрі соціального обслуговування Калуської міської ради. На зустрічі панували спокій, мир та чудовий настрій. Візитери підготували питання, що їх турбують, на які отримали вичерпні відповіді й отримали благословення від душпастиря. Душевний захід розпочали і закінчили молитвою.

Інші новини