9o

У колі людської турботи

  • 2021.12.03 15:57
    • Соціальна сфера
  • 339

   Саме під такою назвою 3 грудня 2021 року з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю представниками Калуського міського центру соціальних служб спільно з працівниками комунального закладу “Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю “Добродія Калуська”, за участі головного спеціаліста сектору соціального забезпечення відділу персоніфікованого обліку та соціального обслуговування пільгових категорій населення управління соціального захисту населення міської ради Людмили Кравець та батьків дітей з особливими потребами проведено круглий стіл “У колі людської турботи”. Метою заходу є привернення уваги суспільства до розв’язання проблем людей з інвалідністю.

   В ході проведення круглого столу батьки мали змогу отримати цінні поради та  вичерпну інформацію щодо можливостей соціально-психологічної реабілітації дітей,  розміру і термінів призначення допомог та виплат, оздоровлення та санаторно-курортного лікування, пенсійного забезпечення батьків, порядку отримання соціальних послуг, в т. ч. соціального супроводу. На завершення присутні окреслили ряд пропозицій щодо пошуку шляхів вирішення у м. Калуші актуальних проблемних питань, які ставлять виклики сьогодення перед дітьми та молоддю з інвалідністю, котрі подадуть на розгляд виконавчого комітету міської ради.

  Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я не лише 3 грудня, а й протягом цілого року, не забувати про те, що поруч з нами живуть люди з особливими потребами і вони потребують допомоги та уваги. Створення належних умов життя, а іноді – просто доброзичливе, гуманне людське ставлення може надати змогу цим людям повніше реалізувати особистий потенціал, брати посильну участь у державному будівництві, інтегруватися в суспільство.

    Не будьмо байдужими до долі інших!

                                                                                   

 

Інші новини