19o

Дорога громадо! Воістину воскрес Христос!

  • 2023.04.16 07:54
    • Актуально
  • 403

    І ми усі, незалежно від віку, поглядів чи переконань, надзвичайно чекали цьогорічного Великодня. Адже свята віра у Воскресіння Господнє завжди додає нам упевненості в неминучому торжестві добра над злом, правди над оманою і лжею, світла над темрявою. А перемога нашого Спасителя над смертю вселяє нам ще й непохитну віру в перемогу українців над російським окупантом – ми точно знаємо, що під покровительством Господнім нас не знищить жодна орда.

   Вже другий Великдень поспіль ми відзначаємо не так, як звикли. Сьогодні тисячі наших синів та доньок, чоловіків та дружин, на жаль, не в колі своїх родин, бо зі зброєю в руках мужньо тримають оборону нашої держави. А великоднім кошиком для них нині часто слугує каска… Тому, в цей світлий день Воскресіння Господнього, свої молитви складаємо передовсім нашим захисникам і захисницям – усім, хто бореться на світлій стороні, на боці правди, людей та Спасителя.

  Просимо Господньої ласки для тих, хто сьогодні долає темні часи, допомагаючи нашому війську та людям, які волею долі опинились у біді – капеланам, волонтерам, медикам і благодійникам. Молимось за дітей, за батьків та матерів, за рідних та близьких, молимось за Україну. Прославляючи воскреслого Христа, пам’ятаймо і про Його вчення. Це, насамперед, про геніально прості речі – доброту, любов до ближнього, жертовність, які покликані змінювати світ на краще. Цього прагнув Христос, який весь тягар людських гріхів узяв на себе, щоби полегшити долю нас усіх з нинішніх та майбутніх поколінь. Власне тому життя Ісуса, Його смерть і воскресіння стали вічними символами святості, перемоги добра, безмежної любові та самовідданої віри. В цьому й зміст найвеличнішого свята всього християнства – Великодня.

  Тож, вітаю з Воскресінням Христовим! Здоров’я всім, достатку, злагоди, ласки від Бога. Нехай Великодній дзвін звеселить кожну родину, розіб’є зневіру, пробудить все найкраще, принесе кожному те, на що сподівався. Хай Перемога настане якнайшвидше, нехай додому повертаються наші захисники, хай в нашому спільному домі запанує добро, мир і спокій. Молимось за це і віримо, що зі Спасителем воскресне й Україна – квітуча й багата, вільна й горда, сильна і непереможна! Христос воскрес! Воістину воскрес!

З повагою
міський голова           Андрій Найда
Інші новини