13o

Отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, можуть і діти загиблих, померлих, зниклих безвісти Захисників, чи які потрапили в полон

  • 2024.01.29 15:00
    • Громада
    • Центр надання адміністративних послуг
    • Для військовослужбовців та їхніх сімей
  • 483

   Від тепер послугу щодо отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів можна в Центрі надання адміністративних послуг м. Калуша, вул. Б. Хмельницького, 52. Таке рішення було прийнято на крайньому пленарному засіданні 60 сесії міської ради, яке відбулося 25 січня.

   Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2017 р. N 268 «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів» із змінами та доповненнями в тому числі й від 1 червня 2023 року N 547 в перелік осіб входять діти, які не досягли 18 років, чиї хтось з батьків загинув, чи зник безвісти, потрапив в полон, помер внаслідок отриманих у результаті збройного конфлікту поранень, контузії або каліцтва. (Детальніше - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/268-2017-%D0%BF?fbclid=IwAR3PZFpzj9ochQB1mmCCDR21QV7AGCFulsY9VPPkh2acs7l-crMw_YZHXK0#Text.

  Перелік документів, необхідних для отримання послуги, форми документів для попереднього оформлення та нормативні акти, які регламентують надання послуги, доступні на сайті міської ради за посиланням: https://kalushcity.gov.ua/cnap/services/387. Після оформлення послуги у ЦНАП, документи будуть передані у Службу у справах дітей для розгляду їх на Комісії з питань захисту прав дитини та подальшого затвердження на засіданні виконавчого комітету Калуської міської ради.

Інші новини