24o

«Ресурси позитивного батьківства: як попередити емоційне вигорання»

  • 2024.05.22 09:12
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 71

Саме під такою назвою 21 травня 2024 року, у рамках щотижневої роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в жіночій консультації Пологового будинку КНП «Калуська ЦРЛ» соціальним менеджером Василиною Кашівською проведено чергове заняття для майбутніх матусь, метою якого є надання психологічної підтримки. 

         На занятті присутні отримали вичерпну інформацію про механізми боротьби з тривогою та стресом та ознайомилися з техніками, які допомагають звільнитись від напруги в тілі і дають змогу попередити емоційне вигорання, більш детальніше дізналися про саме поняття емоційного вигорання та в чому небезпека довготривалості такого стану, зрозуміли, що материнство і батьківство потребують багато емоційних ресурсів. 

«Вигорання не настає зненацька, і чим раніше його помітити, тим легше з ним упоратись. Щоб запобігти цьому, слід визначити для себе ті види діяльності, які будуть наснажувати та приносити задоволення. Це – перший крок до збереження і збільшення власних ресурсів. Вагітним варто пам’ятати про важливе значення режиму праці і відпочинку, відповідної тривалості сну та збалансованого харчування, підтримання фізичного здоров'я та належного психоемоційного стану», — переконують психологи Калуського міського центру соціальних служб.

         Кожна майбутня мама повинна розуміти, що не варто з будь якого приводу занадто хвилюватись, вирішувати проблеми слід поступово, у міру їх надходження і пам’ятати просту істину: «Щасливі батьки – щасливі діти, а не навпаки!»

Інші новини