27o

Самочинно встановлювати МАФи – неприпустимо!

  • 2024.07.19 11:46
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 23

Сьогодні зранку, 19 липня, в Калуші на б-рі Незалежності з’явився новий МАФ. 

Невідкладно на місце виїхав міський голова Андрій Найда разом із представниками управління надзвичайних ситуацій, поліції, муніципальної інспекції, управління архітектури. 

«Калуська міська рада як орган місцевого самоврядування категорично проти встановлення таких споруд, - Андрій Найда. - Вбачаємо, що значно ліпше, аби місто розвивалося в напрямку будівництва торгових центрів. Важливо зазначити, що земельна ділянка, на якій розташований цей об’єкт, надана в постійне користування ОСББ. І, власне, воно є відповідальними за її використання. Не зрозуміло, чому керівництво ОСББ допускає на своїй території розміщення таких архітектурних споруд. Подібні дії є неприпустимими без погодження виконавчих органів міської ради. Дотримуватися норм чинного законодавства – неухильний обов’язок кожного! Дана площа через своє розташування має слугувати для всіх мешканців нашої громади та основне – не псувати цілісного вигляду бульвару Незалежності, який є сакральним місцем для калушан».

Принагідно було проаналізовано паспорт прив’язки і з’ясовано, що цьому документові встановлена споруда не відповідає. Відмінності є і в геометричних розмірах, і в місці розташування. 

Працівники муніципальної інспекції отримали відповідні вказівки щодо вжиття необхідних заходів для приведення споруди до належних норм, або, в іншому випадку, до демонтажу цього МАФу.

Інші новини