22o

СТИХІЙНІ СМІТТЄЗВАЛИЩА, БОРЩІВНИК СОСНОВСЬКОГО, ТАРИФ НА ПОКІС СТАДІОНІВ. ВІДБУЛАСЯ СТАРОТИНСЬКА НАРАДА 

  • 2024.06.07 15:31
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 119

Відбулася традиційна нарада із представниками старостинських округів.

Начальниця управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради Любов Джуган повідомила, що на нараді з директорами Народних домів цього тижня обговорили план заходів до відзначення цьогорічного Дня Незалежності. 

Обговорено кошторисні призначення для поточних ремонтів закладів культури у старостинських округах. Сильні дощі на тижні затопили Народний дім у Ріп’янці. Залучать усі можливі ресурси, щоб підремонтувати аварійний дах. У Довгому Калуському ремонти розпочнуть із заміни ринв. 

Мешканців Мостища чекають на відкритті інтерактивної меморіальної дошки полеглому Герою Тарасові Пукішу: неділя, 9 червня, фасад Народного дому. Початок о 10:30.

Начальник управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради поінформував про роботу комунальних підприємств у старостинських округах. Спеціалісти КП «Калушавтодор» на тижні працювали у Мислові, Ріп’янці, Яворівці. КП «Міськсвітло» — у Вістовій.  

У громаді більшає стихійних сміттєзвалищ. Зв’язку із цим старостам дано доручення спільно зі священниками проводити роз’яснювальну роботу. Жодних проблем із вивозом сміття із сіл громади у КП «Еко-Прикарпаття» немає. Залишати сміття у ярах, у лісі чи на узбіччі — це варварство.

У громаді поновлять боротьбу із борщівником Сосновського. Визначено місця, де поширюється ця рослина: поблизу Студінки, Пійла, Голиня. Їх будуть ліквідовувати. 

Стихійні сміттєзвалища і борщівник Сосновського — основні зауваження перевірки екологічної інспекції у громаді, зауважив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Іван Дембич.

Начальник управління молоді і спорту Калуської міської ради Руслан Цюпер нагадав, що продовжується прийом заявок на оздоровлення для дітей пільгових категорій. У пріоритеті організація відпочинку дітей із сімей полеглих Героїв і таких, які вважаються зниклими безвісти. У управлінні готові надати консультації і прийняти звернення про організацію відпочинку цих дітей.  

Працівники КП «Спорт-Арена» продовжують скоштувати траву на стадіонах і футбольних полях. На тижні викосили 11 стадіонів. При цьому, доручено розрахувати посильний тариф на цю роботу.

Обговорили особливості ведення погосподарських книг. Старости відзвітували про стан справ на їхніх округах. Розглянули хід виконання протокольних доручень.

Інші новини