7o

Мешканці Тужилівського старостинського округу мали можливість навчитись діяти в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру, навикам поводитись зі зброєю, а також ознайомитись із військовою амуніцією

  • 2022.07.06 15:22
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
    • Старостинські округи
  • 341

Нещодавно на території Тужилівського ліцею Калуської міської ради, на запрошення старости села Тужилів Василя Лазара, представники добровольчого формування Калуської міської територіальної громади, Калуського районного ТЦК та СП та Калуського територіального об'єднання ветеранів Афганістану провели навчання з поводження зі зброєю.

  Як уже раніше повідомлялось, такі навчання уже проходили в м.Калуш, а тепер вони продовжуються і в старостинських округах Калуської міської територіальної громади.

  За словами інструкторів, обмежень по віку чи статі немає. Усі, хто має бажання, можуть долучитися до занять та навчитися захищати свою країну, користуватися зброєю тощо.

  Перед початком практичного заняття присутнім провели інструктаж із заходів безпеки при поводженні зі зброєю, ознайомили з основними правилами поведінки в надзвичайних ситуаціях воєнного характеру. Інструктори, пояснювали тужилівцям про тонкощі застосування зброї, зокрема автомата Калашникова, пістолета Макарова, протитанкової і протипіхотної мін та гранат, ознайомлювали із прийомами і правилами влучної стрільби. Також присутнім розповіли про особливості використання військовослужбовцями військової амуніції, такої як бронежилет, розгрузка та каска.

Інші новини