6o

Зло повинно бути покараним!

  • 2022.08.09 13:08
    • Соціальна сфера
  • 447

9 серпня 2022 року в Калуському міському центрі соціальних служб відбулася робоча нарада щодо питань протидії домашнього насильства.

   В зустрічі взяли участь: представники  Калуського місцевого центру з надання безоплатної правової вторинної правової допомоги юристи Орест Жидан та Дарія Кащій, начальник сектору ювенальної превенції  Калуського відділу поліції Тарас Бульба та спеціалісти Центру, які є членами мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.

   Основними питаннями даної зустрічі було узгодженість спільних дій для вирішення питання протидії домашньому насильству, швидкого реагування та допомоги потерпілим від домашнього насильства.

  Кожен з представників установ вказав на слабкі ланки в роботі, прогалини в законодавстві та людський фактор, коли постраждалі не хочуть доводити все до логічного завершення, побоюючись наслідків зі сторони кривдника.

  Працівники Калуського міського центру соціальних служб наголошують про те, що зло повинно бути покарано і не потрібно боятися за наслідки, з осторогою виходити на вулицю. Допомогти постраждалим можна завдяки чіткій взаємодії. При Калуському міському центрі соціальних служб діють два спеціальні формування: мобільна бригада з  надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг з консультування, кризового та екстреного втручання, соціальної профілактики та кімната кризового реагування.

Інші новини