10o

Країна «Мінерленд»: у Калуші запрацював навчально-дозвіллєвий хаб для дітей (ВІДЕО)

  • 2024.03.22 11:13
    • Відео
    • Громада
    • Культура
    • Медіацентр "КМТ"
  • 96

Дитячий хаб «Мінерленд» відкрив двері для відвідувачів у ПК «Мінерал» 21 березня. Ідею про облаштування цікавого і корисного дитячого простору працівники ПК «Мінерал» виношували від літа. Тоді, коли прийняли більш, ніж шість сотень дітей у табір «Мінерленд».

— У цей такий важкий час дуже мало сміху, дуже мало радості. Ми би хотіли, щоб ці стіни пригадали радість, дитячий сміх, щоб оці мрії оживили трішки ПК «Мінерал», і так зробили подарунок до його 70-річчя, — розповідає директорка палацу культури Алла Терещенко.

До облаштування простору доклалися благодійники: депутат Калуської міської ради Віктор Бербець, фонд «Рокада», управління у справах біженців ООН. Ідею підтримали Калуський міський голова Андрій Найда, управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради, а також районна і обласна військові адміністрації.

— У нашій громаді є чимало дітей-ВПО, а також діти військовослужбовців, зокрема, і полеглих Героїв. Завдяки допомозі донорів, відмінній роботі колективу ПК «Мінерал» вони мають місце, де можуть соціалізуватися, відпочити, — підкреслив калуський міський голова Андрій Найда. — Якраз це один із таких варіантів, як можна зменшити наслідки війни, зменшити стрес у діток, і це наша основна мета зараз.

У «Мінерленді» можна поєднати відпочинок із розвитком. Тут однаково зручно буде і діткам із інклюзією, і учасникам майстер-класів і групових занять, і мамам із немовлятками.

— Спеціалісти із фонду «Рокада» дивилися на приміщення, вивчали, радили нам і допомагали, — зазначила Алла Терещенко. — Ми освоїли 370 тис. гривень – тільки для устаткування. І як бонус нам надали потужний генератор, вартістю понад 80 тисяч гривень – щоб країна «Мінерленд» ніколи не була без світла.

Особливий дарунок – сучасна інтерактивна панель вартістю 250 тисяч гривень. Вона допоможе організовувати цікаві групові розвиткові заняття. Тут є мольберти, сухий басейн, безліч іграшок. Працює кваліфікований персонал – організатори дозвіллєвої активності. 

Усіх охочих запрошують у «Мінерленд» — просто провести весело час, відзначити радісну подію чи відвідати цікаві майстерки, які обов’язково організовуватимуть для найменших.

Інші новини