21o

Представники калуської молодіжної ради зустрілися з молоддю з Новогродівки

  • 2024.08.16 13:42
    • Громада
  • 50

У Калуській громаді на відпочинку перебувають діти з міста-побратима Новогродівки. Серед насиченої програми, за ініціативи представників молодіжної ради, яка діє при Калуській міській раді, сьогодні, 16 серпня, відбулася зустріч молоді у приміщенні арт-студії «Місто».

У вільній, комфортній обстановці хлопці та дівчата ділилися враженнями від перебування у Калуші: «Дуже комфортне місто, нам сподобалося».

16 підлітків приїхали з різних куточків України, куди їх закинула війна: з Києва, Дніпра, Гостомеля, Ужгорода та інших міст. Та навіть на відстані продовжують тримати тісний зв'язок між собою. У червні створили молодіжну раду. Про це розповіла заступниця міського голови м. Новогродівки Ольга Сидорова. А молодь активно ділилися заходами, які їм вдається реалізовувати. Через війну даний момент – дистанційно. Тому вони в пошуках місця, вибору міста, де б могли збиратися та вирішувати всі необхідні питання.

Ольга Атаманчук, радниця міського голови з молодіжної політики зазначила: «Дякуємо, що у насиченій програмі нам вдалося зустрітися. Учора новогродівці підкорювали Говерлу. Ми готові були йти з вами, щоб ближче познайомитися. Та, на жаль, не було місць».

Молодь активно спілкувалася, обговорювали різні питання. Членкиня молодіжної ради Аліна Гутник запропонувала створити спільну листівку: «Я дуже рада, що ми всі зібралися. Наші міста – побратими. І ми теж всі разом. Наша листівка - буде спільним подарунком». Учасники заходу охоче долучилися до справи та створили напис «Новогродівка – Калуш – молодь єдині».

Зустріч стала початком співпраці між молоддю двох громад, у яких спільне бажання - бути активним та робити посильні справи для розвитку України.

Інші новини