9o

06 жовтня відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

  • 2021.10.06 14:09
    • Надзвичайні ситуації
  • 557

У зв’язку ситуацією, яка склалася з приводу спалаху інфекційного захворювання серед відвідувачів закладу швидкого громадського харчування  в м. Калуш, міським головою Андрієм Найдою 06 жовтня 2021 року було оголошено збір міської комісії з питань ТЕБ та НС.

   В ході розгляду питання порядку денного позачергового засідання комісії за результатами доповідей та з урахуванням їх обговорення, членами міської комісії з питань ТЕТ та НС прийнято рішення вважати ситуацію, що склалася у зв’язку з груповим захворюванням гострою кишковою інфекцією такою, що підлягає під ознаки виникнення надзвичайної ситуації природного характеру об’єктового рівня (код НС відповідно до національного класифікатора ДК 019:2010 - 20721 - «НС, пов’язана з отруєнням людей у результаті споживання неякісних продуктів харчування»). Відповідно до пункту 31 розділу 2 Класифікаційних ознак, надзвичайних ситуацій, затверджених наказом МВС України 06.08.2018 року № 658» - «Захворювання людей на небезпечні інфекційні хвороби: шигельоз (дизентерія), та інші гострі кишкові інфекційні захворювання встановленої та невстановленої етіології, сальмонельоз, вірусний гепатит А».

   Крім того комісією, було прийнято ряд інших рішень спрямованих на локалізацію та ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації пов’язаної з інфекційним захворюванням жителів Калуської міської територіальної громади.

Протокол №17 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 06 жовтня 2021 року

Інші новини