7o

Пошук нових підходів до розвитку сільського господарства, малого підприємництва, кооперації є найактуальнішим питанням для старост сіл Калуської громади

  • 2021.10.08 09:03
    • Актуально
    • Старостинські округи
  • 445
З цією метою в четвер, 7 жовтня, перший заступник міського голови Мирослав Тихий разом з очільниками старостинських округів відвідали вже відоме село Чесники, що на Рогатинщині.
  Тут мали змогу побачити роботу успішного кооперативу «Еком - «Чесниківський сир», ознайомитись з технологією сироваріння за унікальною швейцарською технологією.
«Перше, що стало несподіванкою для нас,- ділиться враженнями Вістівський староста Василь Хомич, - обсяг виробництва, який організували двоє ентузіастів - сім’я Журавінських.»
   З розповідей чесниківських сироварів наша делегація довідалась, що починалось все в 2012 році з ініціативи громади села - створення молочного кооперативу «Еком», який об’єднав більше сорока селян. Хотілось, щоб люди мали з чого жити та залишались в Україні. Кооператив допоміг односельчанам тримати худобу, здавати молоко та отримувати за це гроші. Логічним стало питання про переробку молока. Так з’явилася ідея організації крафтовоі сироварні. Проект виявився успішним. І на сьогодні «Чесниківські сири» - відома торгова марка. А за смаковими якостями сир із Чесників на чільних позиціях серед лідерів від українських виробників.
   Всі учасники калуської делегації були одностайні в тому, що Чесниківська сироварня - дуже показовий приклад успішності розвитку громади, який треба популяризувати і в кожному нашому селі.
Інші новини