8o

Соціальне житло для ВПО у с. Пійло готове на 60%

  • 2024.03.15 12:00
    • Громада
    • Старостинські округи
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 107

Сьогодні,15 березня, міський голова Калуша Андрій Найда під час ранкового об'їзду відвідав Пійлівський старостиньский округ, щоб оглянути хід робіт з облаштування соціального житла для 4 сімей ВПО.

У вересні минулого року Калуська міська рада підписала меморандум про співпрацю з чеською гуманітарною організацією «Людина в біді». 

Тривалий час з благодійниками велися напрацювання щодо облаштування в Пійлівському старостинському окрузі соціального житла для 4 сімей ВПО. 

Завдяки наполегливості донорів, задум стає реальністю - близько 60 % робіт вже проведено. 

- Сподіваємося, що до літа вдасться побачити фінальний результат, - акцентував Андрій Найда. - Відрадно, що соціальне житло будується відповідно до всіх санітарно-гігієнічних норм. Зокрема, буде нормальне водопостачання та водовідведення, підведені усі комунікації, приміщення мешканцям передадуть повністю омебльованим. Кожна з сімей матиме окремий лічильник, згідно з показниками якого, будуть оплачувати комунальні послуги. 

До слова, вже є сім’ї, які будуть там проживати. Майже в кожній з цих сімей є дітки, які будуть навчатися в Пійлівському ліцеї.

- Співпраця Калуської громади з ГО «Людина в біді» виникла завдяки нашим спільним напрацюванням з депутаткою КМР Оксаною Савчук, - продовжує Андрій Найда. - Згодом, разом із старостою села Галиною Гелегою вони провели величезну підготовчу роботу до реалізації проекту соціального житла, який запропонували благодійники. Щиро дякуємо за таку потужну діяльність! Окрема подяка ГО «Людина в біді» за підтримку українців та такий вагомий проект – «Соціальне житло для ВПО», що неабияк потрібен у часі сьогодення!

Інші новини