14o

Незабаром у Калуша з’явиться ще одне місто-побратим – Векше із Швеції! 

  • 2024.04.12 14:34
    • Громада
    • Міжнародна співпраця та побратимство
  • 81

Калуська громада була обрана до участі в проекті, який організовувався International Center for Local Democracy (ICLD). 

Цей проект буде реалізовуватися разом із шведським муніципалітетом Векше. 

"Щойно завершились всі переговорні процеси, які відбувались в м. Сараєво, стосовно цілей втілення цього проекту. Він буде спрямований на підтримку нашої молоді. 

Учні, студенти Калуської та Векшенської громад матимуть змогу обмінюватися досвідом. Калушани завітають до Векше, а юні шведи до нас. І це дуже круто, адже така ініціатива передбачає пізнаваність чогось нового, розвиток та цікаве дозвілля для нашого молодого покоління", - розповів міський голова Андрій Найда. 

Незабаром буде підписано угоду про побратимство. 

У столиці Боснії і Герцеговини міський голова Андрій Найда перебував разом із начальницею відділу по роботі зі старостинськими округами, депутаткою Калуської міської ради Наталею Табачук та заступницею начальника управління - начальницею відділу підприємництва та грантів управління економічного розвитку міста Тетяною Сеньків. У Сараєво перебували на запрошення шведської сторони, яка, власне, й взяла на себе всі витрати нашого перебування тут ( відрядження, перевезення, харчування). 

Представники Калуської громади відвідали низку зустрічей із шведськими колегами Magnus Wahlin – заступником мера м. Векше, Monica Sandberg – першим секретарем офісу мера, координаторкою роботи між містами побратимами та Lena Wibroe – віце-головою Векшенської міської ради. 

"Це було надзвичайно цікаве, корисне та дієве спілкування! Щиро дякуємо Шведському уряду, інтернаціональному центру локальної демократії (ICLD), меру м. Векше і його команді за підтримку нашої громади, що спрямовується на розвиток і встановлення довготривалих дружніх зв'язків між нашими містами!" - підсумував робочий візит міський голова.

Інші новини