20o

ІЗ ПРЕДСТАВНИКАМИ «ОЩАДБАНКУ» ОБГОВОРИЛИ МОЖЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ПРОМИСЛОВОГО СЕКТОРУ

  • 2024.04.05 15:46
    • Громада
  • 126

У кризовий час важливо знайти і залучати усі можливості для розвитку.

Сьогодні, 5 квітня, Калуський міський голова Андрій Найда мав робочу зустріч із представниками державного банку «Ощадбанк». Нашу громаду відвідали начальник філії Івано-Франківського обласного управління АТ «Ощадбанк» Любомир Ерстенюк і заступниця Вікторія Овсянік. Також була присутня і керівниця найбільшого відділення у Калуші Ірина Минів.

Доєдналися заступник міського голови Богдан Білецький, начальник управління економічного розвитку міста Калуської міської ради Юрій Соколовський.

Любомир Ерстенюк наголосив, що банк у часі війни не просто ефективно використовує можливості, але, як державна установа, нарощує довіру. Успішно впроваджують такі державні програми як «Кредитна програма 5-7-9» і «еОселя». Працюють із широким переліком грантових програм.

Присутніх поінформували про кредитну і грантову складові роботи банку, які можуть бути корисними для розвитку Калуської громади. Ідеться, зокрема, про залучення ресурсів для розвитку індустріальних парків.

Вікторія Овсянік наголосила, що зараз на державному рівні готують масштабну програму на розвиток індустріальних парків. Є можливість залучення для і грантових коштів від міжнародних донорів. Крім того, банк пропонує низку цікавих опцій і для релокованих підприємств.

Андрій Найда підкреслив, що Калуська громада прямує на шляху до статусу екоіндустріальної столиці заходу України. Зараз активно працюють над тим, щоб якнайшвидше запустити у роботу індустріальний парк «Галіція» — він буде другим у громаді. Уже є домовленості про створення третього індустріального парку. Крім того, у громаді діє три десятки релокованих підприємств, частина з яких розширюється і будує нові лінії. 

Надалі домовились співпрацювати безпосередньо із промисловцями, представниками бізнесу, залучати громадські організації, які працюють у секторі економічного розвитку.

Інші новини