14o

Відновлення життєдіяльності підприємства очисні споруди «КАРПАТНАФТОХІМу» – єдиний вихід з кризової ситуації!

  • 2024.01.05 12:22
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
    • Медіацентр "КМТ"
    • Відео
  • 189

Очисні споруди «КАРПАТНАФТОХІМу» – це надзвичайно складний комплекс біологічного і фізико-хімічного процесу очищення промислових та господарсько-побутових стічних вод. Об’єкти цеху очисних споруд розташовані на площі 32 га. Підрозділ забезпечує життєдіяльність багатьох промислових підприємств та цілого Калуша.

Незважаючи на те, що хімічний гігант не працює уже тривалий час, на загрозливу ситуацію з електропостачанням, висококваліфіковані працівники цеху очисних споруд продовжують якісно, віддано і сумлінно виконувати свою надважливу роботу, цілковито дотримуючись усіх необхідних стандартів екологічної безпеки. Але умови, що склалися, за словами начальника цеху Назара Руска, є дуже важкими. Колектив не отримує належним чином заробітної плати, ресурси об’єкту вичерпуються. Існує ризик кадрового голоду. 

Беручи до уваги масштабність проблеми, варто усвідомити, що місту самотужки не впоратись. Перебрати цей комплекс у своє підпорядкування, чи збудувати нові очисні споруди просто не реально. Потрібні колосальні зусилля, кошти, час. А очисні мусять працювати без ускладнень та перешкод.

– Єдиний вихід з кризової ситуації – відновлення життєдіяльності підприємства! – переконаний міський голова Андрій Найда. – Ми продовжуємо звертати увагу на нашу проблему всіх вищих владних структур та сподіваємося, що об’єднуючи зусилля, все ж вдасться уникнути можливого колапсу.

Інші новини