11o

Порушення правил розміщення зовнішньої реклами на території Калуської міської територіальної громади

  • 2022.11.15 10:42
    • Архітектура
  • 379

 09.11.2022 року спеціалістами управління архітектури та містобудування міської ради на вул. Дзвонарській, Грушевського, Винниченка, Пекарській, Каракая, Сівецькій виявлено рекламні конструкції, які розміщені з порушенням Правил розміщення зовнішньої реклами на території Калуської міської територіальної громади, а саме рекламні виносні конструкції типу «штендер» та рекламні конструкції на електроопорах, які розміщені без дозволів.

Управління архітектури як уповноважений робочий орган для регулювання діяльності з розміщення зовнішньої реклами відповідно до повноважень звертається до розповсюджувачів зовнішніх реклам щодо здійснення їх демонтажу.

У разі невиконання розповсюджувачами зовнішніх реклам  вимог управлінням архітектури та містобудування буде подано інформацію в головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, як спеціально уповноваженому органу виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів.

Звертаємо Вашу увагу на те, що відповідно до ЗУ Закону України №2484 – VIII «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» від 03.07.2018 року розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення забороняється.

        Відповідно до ст.27 ЗУ «Про рекламу» особи, винні у порушенні законодавства про рекламу, несуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну та кримінальну відповідальність.

Інші новини