26o

У рамках проєкту "СПІЛЬНО. Соціальні послуги" - "Поради вагітним"

  • 2023.05.23 16:39
    • Соціальна сфера
  • 168

          Вагітність - це радісний і відповідальний період у житті кожної жінки. Але в умовах сьогодення, виношування дитини -  справжнє випробування. Чи не найважче є майбутнім матусям, адже вони здебільшого перебувають у напруженості, підвищеній тривожнності, хвилюванні за власне здоров’я та  внутріутробний розвиток маляти.

         “Поради вагітним” – саме під такою назвою, у рамках щотижневої роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації, у межах реалізації проєкту “СПІЛЬНО. Соціальні послуги”*, фахівцем із соціальної роботи Василиною Кашівською було проведено чергове заняття, метою якого є надання психологічної  підтримки.

         Кожній майбутній матусі важливо пам’ятати про механізми боротьби з тривогою та володіти техніками, які допомагають звільнитись від напруги в тілі. На занятті обговорювали про важливе значення режиму праці і відпочинку, відповідної тривалості сну, прогулянок на свіжому повітрі та збалансованого харчування. Крім підтримання фізичного здоров'я, потрібно дбати і про психологічний стан, адже від стану майбутньої мами залежить і стан малюка, тому вкрай важливо відновлювати енергію та турбуватися про свої почуття. Щоб знизити рівень тривоги, можна поспілкуватись та поділитись своїми відчуттями з тією людиною, якій довіряєте, або ж переключитись на позитив шляхом застосування арттерапії чи музикотерапії як методів релаксації та зняття емоційної напруги.

          Нагадуємо, що #Проєкт СПІЛЬНО. Соціальні послуги*, впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”, СОС Дитячі містечка України, Соціальна синергія, Дніпровська ліга соціальних працівників, Всеукраїнська організація “Клас”

Інші новини