1o

Пора жнив особливий пожежонебезпечний період

  • 2021.07.20 14:10
    • Служба 101 інформує
  • 384

Пора жнив особливий пожежонебезпечний період. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у не справному стані, а також людська недбалість та безвідповідальність.

Залишений недопалок, непогашений сірник чи іскорка, що вилетіла із несправного іскрогасника трактора чи автомобіля, можуть стати причиною пожежі.

Крім того, не можна забувати й про те, що нещадне полум’я, особливо при сильному вітрі, швидко розповсюджується з одного поля на інше. Вогонь на відкритій території в безвітряну погоду може розповсюджуватися зі швидкістю до 4 км/год, а у вітряну – до 30 км/год; висота полум’я досягає 2-х метрів. Найбільш загрозливою є пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази. Зупинити таку пожежу дуже складно.

Деякі сільськогосподарські землі межують із лісовими масивами, це створює реальну загрозу останнім, адже вогонь може перейти до лісу та спричинити великі лісові пожежі. Ці пожежі дуже небезпечні, тому що заходять у ліс широким фронтом, який іноді сягає кількасот метрів, особливо при сильному вітрі вогнем може охоплюватися велика площа лісу.

Пам’ятайте, що дотримання всіх протипожежних вимог – це гарантія збереження врожаю від пожежі!

В екстрених ситуаціях телефонуйте «101».

Інші новини