10o

Попіклуйся про себе і про здоров’я дитини, ще до її народження

  • 2024.02.28 13:30
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 73

“Попіклуйся про себе і про здоров’я дитини, ще до її народження ” – саме під такою назвою, у рамках щотижневої роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації, у межах реалізації проєкту “СПІЛЬНО. Соціальні послуги”* соціальним менеджером Василиною Кашівською було проведено чергове заняття, метою якого є надання психологічної  підтримки.

          На заході обговорювали про важливе значення збалансованого харчування, режиму праці і відпочинку, відповідної тривалості сну, прогулянок на свіжому повітрі. Крім підтримання фізичного здоров'я, потрібно дбати і про психологічний стан, адже від стану майбутньої мами залежить і стан малюка, тому вкрай необхідно навчатися відновлювати енергію та турбуватися про свої почуття, знати і володіти техніками, які допомагають боротись з тривожністю та  звільнитись від напруги в тілі. Присутнім жінкам наголошено і про неабияку роль для внутріутробного розвитку маляти щоденного спілкування з ним, а ще - застосування арттерапії чи музикотерапії як методів релаксації та зняття емоційної напруги. У неформальній атмосфері майбутні матусі також мали можливість ближче познайомитися одна з одною, поділитися власними переживаннями і надіями та перейняти досвід більш досвідчених матерів, які уже виховують власних дітей, отримати психологічну підтримку та підгузники, у рамках проекту“СПІЛЬНО”*  

          Нагадуємо, що #Проєкт СПІЛЬНО. Соціальні послуги*, впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”, СОС Дитячі містечка України, Соціальна синергія, Дніпровська ліга соціальних працівників, Всеукраїнська організація “Клас”

Інші новини