19o

У Калуській ЦРЛ подарували вишиванки новонародженим

  • 2024.05.17 11:41
    • Громада
  • 91

Щороку у травні з нагоди відзначення Дня вишиванки та в рамках акції «Народжені у вишиванці» найменші калушани отримують у Калуській ЦРЛ свої перші вишиванки.

Сьогодні міський голова Андрій Найда, заступниця міського голови Наталія Кінаш та завідувачка Калуського міськрайонного відділу ДРАЦС Ірина Очкур навідалися до лікувального закладу, щоб привітати маленьких українців, які нещодавно з’явилися на світ. 

Свої перші вишиванки отримали 7 немовлят - 3 дівчаток та 4 хлопчиків. Також матусям вручили свідоцтва про народження немовлят та солодощі.

До слова, вже другий рік поспіль до Всеукраїнської акції «Народжені вишиванкою» долучається команда «Прикарпатського промислового кластеру», Калуська міськрайонна філія «Союз Українок», де, власне, й створюються власноруч вишиванки, а також, вперше цьогоріч до акції долучилися представниці Калуської жіночої бізнес-спільноти. 

Окрім вишиванок, які сьогодні подарували немовлятам, залишили ще декілька для тих діток, які от-от мають з’явитися на світ. 

– Відрадно, що попри нелегкий час український рід продовжується, – відзначив міський голова Андрій Найда. – Від початку 2024 року в Калуському пологовому будинку народилася 241 дитина. Ми віримо, що ці дітки виростуть сильними, здоровими та щасливими і будуть пишатися своєю незалежною країною та своїм незламним народом! Нехай їх життєвий шлях завжди буде під Божою опікою та ласкою.

Інші новини