32o

Мешканцям прихистків надаватимуть безоплатно послуги у калуській стоматполіклініці 

  • 2023.11.21 15:24
    • Громада
    • Охорона здоров'я
  • 135

Це стало можливим завдяки підписаній угоді між Комунальним некомерційним підприємством « Стоматологічна поліклініка Калуської міської ради» та Благодійним фондом "МУВ ЮКРЕЙН"

10 листопада між благодійниками та стоматполіклінікою підписано договір про співпрацю, яка передбачає надання стоматологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам, які проживають у прихистках: трьох у Калуській громаді, а також з Вигодської та Войнилівської громад. 

Саме облаштуванням цих прихистків і займався зазначений благодійний фонд. Тепер пріоритетне питання - здоров’я мешканців. Для цього співзасновники фонду Патриція та Джон Шморгун передбачили фінансування на місяць у сумі 1500 доларів за курсом НБУ та 3 000 грн. Договір укладено на 10 місяців.

 Послуга передбачає огляд пацієнта, професійну гігієну зубів та висновок лікаря з планом та подальшим лікуванням, в тому числі й ургенцію, видалення, протезування тощо. Співпраця розпочалася з моменту підписання документу. Станом на сьогодні проведено огляд 16 осіб, з них – троє дітей, один випадок – ургентний.

За 10 місяців планують надати допомогу понад сотні громадянам, які мешкають у прихистках.

Інші новини