7o

Студенти фахового коледжу культури та мистецтв провели майстер-клас для дітей

  • 2024.02.06 16:53
    • Громада
    • Освіта
    • Культура
  • 90

У виставковій залі 6 лютого студенти Калуського фахового коледжу культури і мистецтв провели майстер-клас для дітей. 

Калуська громада славиться своїми митцями, зокрема, в образотворчому мистецтві. Підростає й гідна зміна. Про це засвідчила зацікавленість дітьми заходом у виставковій залі.

У п’ятьох студентів фахового коледжу Юлії Коржик, Олександра Вертельника, Станіслава Когута, Надії Іванів, Наталії Чепури практика на базі виставкової зали розпочалася ще 12 січня. 8 лютого – її завершення. І сьогоднішня подія – це підсумкове заняття. 

 «Кожного року в цей час проходять практику студенти фахового коледжу культури і мистецтв. Цьогоріч – п’ятеро», - розповіла Галина Турчик, зберігачка фондів установи. - Ми обговорювали: лекцію про українських художників проводити чи майстер-клас. Всі разом одноголосно проголосували за крайній захід. Кожен студент обирав те, що хоче з дітьми виконувати. Адже спершу власноруч кожен з них робив зразок, щоб діти, які братимуть участь в майстер-класі, могли орієнтуватися».

Учасниками цікавого майстер-класу стали учні Калуської філії ліцею №10. Ділячись враженнями, діти в захопленні говорили: «Це була моя мрія».

Хлопці та дівчата творили власні шедеври: малюнки на дерев’яних зрубах, квіти з паперу, декорували птахів нитками. 

«Ми дітей не знаємо. Адже вони обрали ті речі, які, я вважала, привернуть менше уваги. А саме – малювання. Фарби використовували акрилові. Їх було закуплено ще раніше на попередні майстер-класи», - зазначила Галина Турчик.

Школярі, обравши один вид мистецької діяльності, пізніше переходили до іншого… Справжній майстер-клас, під час якого діти спробували себе у різних мистецьких техніках та видах. Власні роботи мали змогу забрати додому і продемонструвати батькам.

Інші новини