21o

На нараді зі старостами обговорили важливі питання

  • 2024.02.09 15:30
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 103

9 лютого відбулася чергова нарада зі старостами за участю керівників структурних підрозділів міської ради.

Зустріч розпочали з обговорення участі в акції Єднання, яку пропонують волонтери. Ірина Іовлєва, волонтерка ГО «Чисті серця Калуш», запропонувала долучитися до заходів. Представила карту з частин старостинських округів та повідомила, що 17 лютого відбудеться квест в історичній частині міста за участю громадських організацій, ветеранів війни. До цього дня пропонують провести активності по селах, пізніше зібрати карту і виставити її у виставковій залі на аукціоні.

Кошти передбачають передати на засоби для навчального центру аеророзвідки. Вже долучилася громада Боднарівського старостинського округу, яка перерахувала 5 тис. грн від зібраних 13 тис. грн під час коляди. 

«Мета збору на центр – 300 тис. Наразі вже 80 тис. мешканці задонатили», - повідомила п. Ірина.

Про хід змагань «Пліч-о-пліч» доповіла начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян. Зокрема відзначила участь закладів освіти старостинських округів у змаганнях з футзалу. Також Ірина Люклян повідомила: «Продовжується робота щодо оптимізації закладів освіти, яка пов’язана з обмеженням фінансування. Після учорашнього відвідування м. Коломиї плануємо запровадити нововведення й у наших закладах освіти». Розповіла, що разом з УБРІ оглянули приміщення Ріп’янського ліцею для вивчення ситуації щодо недопущення проникнення води в підвальне приміщення. Проблема – у ринвах і підмостках. Обговорили також вирішення питання з водою у Копанківській гімназії.  

Тарас Фіцак, начальник управління житлово-комунального господарства, розповів про роботу комунальних служб у старостинських округах. Серед основного - комунальники на цьому тижні працювали у Тужилові і Боднарові, грейдер – у Копанках, далі - планують у Пійло, де є необхідність защебенити дорогу. Для проведення ремонту доріг, які є на балансі КП «Дороги Прикарпаття», міський голова Андрій Найда наголосив на потребі особисто зустрітися з керівництвом підприємства та обговорити план приведення доріг Калуської громади до належного стану.

«У народному домі с. Бабин Середній негода пошкодила дах. Потребує ремонту й підлога в глядацькій залі, яка частково прогнила – повідомила Любов Джуган, начальниця управління культури, національностей та релігій міської ради. - На березень запланована низка благодійних концертів, на яких продовжать збір коштів для військовослужбовців. Наразі розробляємо графік».

Як повідомлялося раніше, вже встановлені гучномовці і добре працюють в трьох селах, це відзначили старости, - у Боднарові, Вістовій та Ріп’янці. Планують ще встановити в Тужилові, Пійлі, Голині, Сівці-Калуській, Студінці.

Про закріплені земельні ділянки за стадіонами доповів Михайло Клим, начальник управління молоді і спорту. Наразі це 11 об’єктів: стадіон ж/м Хотінь, вул. Шевченка с. Бабина Зарічного, вул. Січових Стрільців с. Сівка-Калуська, вул. Спортивна і вул. Стефаника с. Кропивник, вул. 600-річчя Голиня с. Голинь, вул. Санаторна с. Вістова, вул. Мостиська с. Мостище, вул. Б.Хмельницького с. Тужилів, вул. Івано-Франківська ж/м Підгірки, вул. Зелена с. Довге-Калуське. Робота триває. Як зазначив Михайло Клим, спортивні об’єкти тепер обслуговуватиме КП «Спорт-арена», яке відповідатиме і за їх експлуатацію. У структуру входять й стадіони «Загір’я» та «Хімік». Також на найближчій сесії розглянуть питання щодо присвоєння стадіону в с. Голинь імені Василя Завадецького. Михайло Клим представив керівництво КП «Спорт-арена»: «Виконувати обов’язки директора буде Євген Геренда (колись спостерігач та арбітраж футбольної премєр-ліги України), начальник дільниці – Володимир Мандрик (18 сезонів зіграв за команду «Хімік» на обласних чемпіонатах)».

Також, очільники старостинських округів обговорили з керівниками структурних підрозділів питання щодо благоустрою громад.

Інші новини