11o

Калуська громада оцифрувала ключову інфраструктурну документацію міста

  • 2024.06.26 09:38
    • Громада
    • Економіка
  • 122

Відбулися загальні збори Асоціації «Енергоефективні міста України». 

Вчора, 26 червня, у Києві відбулися загальні збори Асоціації «Енергоефективні міста України». 

У заході взяли участь представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, GIZ Ukraine, Швейцарської агенції розвитку і співробітництва, експерти компанії Інтерпроект, компанії Данфосс Україна та ін. Калуську громаду на зборах представляв заступник міського голови Богдан Білецький. Загалом же учасниками конференції були близько 100 представників громад з усієї України.

Захід відбувся в рамках конференції «Безпека і сталий розвиток громад: цифрові рішення», що є заключною подією проєкту «Запобігання втраті ключової інфраструктурної документації в українських муніципалітетах».

Нагадаємо, що вищезгаданий проєкт тривав з вересня 2022 року по червень 2024 року за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва.

– Наша громада також взяла участь у програмі і оцифрувала ключову інфраструктурну документацію міста, – розповідає Богдан Білецький. – На конференції також обговорили питання застосування цифрових рішень оцінки енергоефективності підприємств водопостачання та водовідведення, а також організацію розосередженого енергопостачання підприємств комунальної інфраструктури. Окремо була представлена можливість отримання фінансування з новоствореного Фонду Декарбонізації.

Енергоефективність та цифровізація у всіх сферах життя у сьогоденні є найважливішою складовою майбутнього розвитку міста, громади, області та країни в цілому.

Енергоефективність та цифровізація – не тренд, а необхідність!

Інші новини