11o

Міжнародною премією "Культурна дипломатія" нагородили Дарію Ониськів 

  • 2024.06.26 15:21
    • Громада
    • Культура
  • 141

Дарію Ониськів, наукову співробітницю Музею-оселі родини Івана Франка КЗ "Музейно-виставковий центр Калуської міської ради" нагородили Міжнародною премією "Культурна дипломатія" (рішення про нагородження № 875 від 21 червня 2024 року, Київ). Про це йдеться на офіційній сторінці World Order of Cultural Diplomacy у Фейсбук.

У дописі зазначено: «ГО "Грандів, рейтингів і номінацій" спільно з експертною радою повідомляють, що міжнародні премію "Культурна дипломатія", отримала Дарія Ониськів. Пані Дарія - краєзнавиця (членкиня Національної спілки краєзнавців України), журналістка, союзянка, просвітянка, наукова співробітниця Музею-оселі родини Івана Франка КЗ "Музейно-виставковий центр Калуської міської ради".

Міжнародну премію «Культурна дипломатія» вручають за зміцнення міжнародного авторитету України, за розвиток культури, мистецтва, за інформаційну, дипломатичну, благодійну, гуманітарну та громадську діяльність. Нагороду, яка ініційована спільною експертною радою громадської організації «Грандів, рейтингів та номінацій» та благодійним фондом «Комітет з громадських нагород України», у різний час вручали відомим художникам, скульпторам, музикантам, поетам, письменникам.

У багатогранному доробку Дарії Ониськів - низка краєзнавчих видань, десятки статей на різну тематику. Вона є співупорядницею церковного календаря «Петранці — 410 років» (2012), видання «Пісні бойківського села Петранка» 2013, автором книг «Церква в Петранці: історія і сучасність» (2017), «Силянка шодення мого...» (2022) та ін.

Одна з книг краєзнавиці «Ярослав Дякон: тернова доля галицького інтелігента» (2019) зберігається у бібліотеці м. Мюнхена за їхнім замовленням.

Також Дарія Ониськів активна громадська діячка, учасниця культурно-освітніх заходів, науково-практичних конференцій, наставниця учнівства у науково-дослідницькій діяльності.

Серед її численних нагород - Диплом І ступеня XXІ літературно-краєзнавчого конкурсу імені Мирона Утриска за книги «Церква в Петранці: історія і сучасність» (2017) і «Ярослав Дякон: тернова доля галицького інтелігента» (2019).

Вітання Дарії Ониськів з високою черговою нагородою! Творчої жаги Вам та натхнення на нові дослідження!

Інші новини