11o

Про підготовку до опалюваного сезону в закладах освіти

  • 2023.10.04 16:41
    • Освіта
  • 155

Як раніше повідомляли, упродовж літа були проведені роботи щодо підготовки закладів освіти до нового навчального року. Проте, і під час навчального процесу виникають проблеми, які необхідно вирішувати.

Тому 4 жовтня перший заступник міського голови Мирослав Тихий та заступниця Надія Гуш оглянули заклади освіти, в яких ведуться деякі роботи.

Зокрема, черговий дощ показав, що виникла потреба у терміновому ремонті покрівлі у Калуському ліцеї №10. Тому роботи розпочали вже сьогодні. Замінять м’яке покриття лабораторно-практичного корпусу та водостоки. Всього планують 590, 35 м2 покрівлі залити цементною стяжкою та перекрити загальну площу розміром 920,95 м2. На ці роботи з місцевого бюджету виділено 1,5 млн грн.

 «Це два кабінети хімії, чотири кабінети англійської мови та кабінет СТЕМ освіти. Спочатку було здійснено частковий ремонт, та результатів це не дало», - повідомила Тетяна Федорів, директор ліцею №10. Також оглянули приміщення спортивного залу, ремонт покрівлі якого планують на наступний рік.

У Калуському ліцеї №2 в літній період здійснили капітальний ремонт покрівлі одного з корпусів. Укриття теж відремонтували: зробили стяжку, побілили. Готуються до встановлення рекуператорів. Як зазначила директор Наталія Овсеєнко, на наступний рік є необхідність в поточному ремонті харчоблоку, стелі в гімнастичному залі та ін.

У Калуському ліцеї №5 у вересні завершився капітальний ремонт системи опалення, який розпочався ще в липні. Це була найнагальніша проблема ліцею №5. «Школі майже 57 років, і система опалення потребувала капітального ремонту. Практично за проектом, уже замінено 90% труб і радіаторів, відновлено опалення на бокових виходах, що забезпечить кращу термоізоляцію будівлі», - зазначив директор ліцею Мирослав Кусень. - Звичайно, що цього навчального року у всіх класах стане комфортніше. Надіємося, що ця система ще й буде енергоефективнішою». Наразі, в школі навчається 685 учнів у 28-и класах.

Загалом, роботи пройшли успішно, гідровипробування вже відбулися. Обговорили також благоустрій стадіону та прилеглої території біля закладу.

Питання щодо проведення необхідних робіт у закладах освіти є важливими, оскільки саме зараз формується бюджет на наступний 2024 рік.

Інші новини