21o

Сьогодні, 4 березня, Калуська громада попрощалася з полеглим Захисником Олександром Частокольським

  • 2024.03.04 14:00
    • Актуально
    • Громада
    • Герої не вмирають
  • 118

  Герой народився 1983 року на Кіровоградщині.

  Згодом родина переїхала до Калуша, де Олександр здобував освіту в школі, а далі - у професійному училищі. Закінчивши навчання, проходив строкову службу в армії. На захист рідної землі солдат Олександр Частокольський став із перших днів повномасштабного вторгнення – 1 березня 2022 року. Служив телефоністом-лінійним наглядачем відділення зв’язку взводу зв’язку військової частини. Із війни Героя чекала  донька, всі рідні, близькі й друзі, яких Герой безмежно любив та захищав від ворожого окупанта.

  Наш Захисник декілька разів отримував поранення. Командування пропонувало Олександрові Частокольському зайняти більш тилові позиції – не згодився, бо мав незламний дух. До останку перебував на передовій, поряд зі своїми побратимами.

  На превеликий жаль, 23 січня 2024 року в результаті ворожого артилерійського обстрілу на Донеччині Герой загинув, отримавши поранення несумісні з життям.

  Сьогодні в останню путь Олександра Частокольського проводила родина, друзі та скорботна Калуська громада.

   Героя похоронили на Алеї Слави міського кладовища.

  Доземний уклін Захисникові за жертовний подвиг в ім’я вільної, незалежної України. Його світла постать назавжди у наших серцях.

   Вічна пам'ять і слава Героєві Олександру Частокольському!

Інші новини